2011. április 10.

Gasztro-hétvége (tanulás mellett/helyett...)

Sajnos nem tudok arról beszámolni, hogy mennyire sokat tudtam tanulni a hétvégén, mert bár a célom újfent ez volt és minden erőmmel igyekeztem is tartani magamat hozzá, még mindig nem birok órákon át az asztal és a könyvek felett ülni :( Az idő pedig egyre fogy, és sajnos a tanulnivaló mérete nem csökken....

Szombaton nem volt különösebb programunk, csak a házimunka (amit párom több kevesebb sikerrel próbál végezni helyettem) és egy tortasütés. Utóbbiról annyit érdemes tudni, hogy vasárnap érkező hugomat igyekeztem meglepni vele, ugyanis pár napja volt a 25. szülinapja. Amikor otthon ünnepeltük férjecském nem tudott ott lenni, ezért ajándékot is csak most kapott tőlünk. Mióta a sütés hobbimmá nőtte ki magát, jelezte, hogy egy Sacher tortára igényt tartana... nem volt mit tenni, Sacher torta recepteket kutattam.

Sonkás-medvehagymás muffin
Ezt megelőzően az épp aktuális "medvehagyma-láz"-nak is engedtem. Lehet, hogy ciki, de én pár nappal ezelőttig egyáltalán nem tudtam e növény létezéséről.
Viszont gasztroblogger kolleganőmnek hála, egyre több konyhai információ rakódik rám (a jogszabályok szövege helyett...). Ki is néztem egy pogireceptet, de mivel ezúttal nem akartam dagasztással bajlódni inkább egy gyorsabb, saját kreálmányt - medvehagymás-sonkás muffint - gyártottam. Szerintem jól sikerült, de mivel ilyen jellegű ínyencségekre (különösen a nem-édes muffinokra) párom kevésbé vevő, más véleményét nem tudom tolmácsolni :)


Este álltam neki - életem első - tortakészítésének. Igaz, sajttortát már csináltam többször, de ez a Sacher a neten talált leírások alapján egy komolyabb műveletnek ígérkezett. Körülbelül 6-7 fórumot, blogot, egyebet tanulmányoztam végig, mire kiválasztottam a nekem leginkább szimpatikus leirást. Első körben megsütöttem a piskótát, majd amikor az kb egy óra alatt kihűlt megkentem lekvárral. Mivel ekkor már éjfél felé közeledtünk, a csokizást reggelre hagytam. És milyen jól tettem.... Ez a művelet ugyanis mindennel együtt még körülbelül egy órát lopott el az életemből, és még így sem vagyok elégedett a végeredménnyel. Első próbálkozásnak azonban mindenképp megfelel ;)

Persze a meglepetés nem sikerült tökéletesre, ugyanis párom már akkor beengedte tesómat, amikor még csak a gyertyák fele volt meggyújtva...

2 megjegyzés:

Moc írta...

:)
Ha tanulás helyett egy kis Ischlert is sütnél, egy igazán kiváló recept:
http://www.mindmegette.hu/ischler-iii.recept

Kati írta...

Gusztusosan néz ki, biztosan nagyon finom is volt! Megértelek, ha nehezen veszed rá magad a tanulásra, én is küzdöttem ezzel sokat. Azért csak erőltesd! Jobb ezen mihamarabb túllenni.