2011. május 11.

Kikapcs

Tanulással töltöm napjaim... Kezdett már kissé monotonná válni a dolog, ezért tegnap kikapcsolódás gyanánt betértem a konyhába :) 

Itt az eperszezon... A medvehagymával ellentétben az epret nagyon is ismerem, bár az epres turmixon kívül mást még nem csináltam belőle. Gondoltam itt az ideje ennek is. Ismét valami - viszonylag - egyedit szerettem volna csinálni, hogy úgymond tudásom határait feszegessem :D
Pár hónapja megtetszett egy recept, vettem is hozzá réteslapot, akkor azonban nem volt idő a megvalósításra, így a lapok a fagyasztóban vártak a sorukra. 
Hát most eszembe jutottak ők is.
Nameg Stahl Judit túrós rétes muffinja (Stahl: Gyors muffinok)

Úgyhogy - Edi! Ajánlom figyelmedbe ;) - eper+réteslap+túró=epres-túrós kosárkák

Íme:

PS: Tegnap töltöttem fel a receptkönyvembe, és ma már publikálták is ;) 
PSS: 3-ból 3 : A Nosalty ezt a receptet is ajánlotta a közösségi oldalán! Bár az érdem nagyobb része Stahl Judité, de azért örülök nagyon. Lehet, hogy szakvizsgára tanulás helyett a konyhába kellene átköltöznöm? ;)

3 megjegyzés:

Moc írta...

Nagyon-nagyon guszta ez a desszert!

Kati írta...

Szerintem nem a tanulás helyett, hanem ... mellett, ... közben, vagy ... után!

Edina írta...

Mmmmmm, eper! (és nem "Mmmmm,húsleves!" - Judi ezt te érted :))Imádom az eper-szezont, csak az a baj, hogy amit a piacon lehet kapni, vagy legalábbis amit eddig vettem olyan vízízű volt, nem az igazi :( De akkoris "Mmmmmmm, eper! :P