2011. május 15.

Még mindig eperszezon

És hol van még a vége :D

Tegnap jó dolgom volt: Atti csinált ebédet. Sokat nem segített, mert olyan fincsi illatok terjengtek, hogy nehezemre esett a tanulásra koncentrálni :) Aztán kicsit irigy is voltam, mert velem ellentétben ő saját kútfőből produkált! Éhségünknek és talán az időszűkének felróhatóan azonban a végeredményt - zöldséges, fűszeres husi tepsis krumplival ;) - nem tudtam fotózni.

De persze jól jött a segítség, ugyanis pénteken barátainkkal találkoztunk, így a szombat délelőtt tanulás helyett (a késői fekvés miatt) alvással telt. Pedig haladni kellett, mert kíváncsi voltam az esti csillagokra, és az Eurovisiora is. Amíg pedig ezeket néztem/hallgattam az ebédet jutalmazandó ismét összedobtam egy epres finomságot.
Az ihletet újfent Stahl Judit - pontosabban az ő receptjét Nosaltyra feltöltő - adta, de túl macerásnak ítéltem meg, inkább a mascarpone dobozán találhatót vettem alapul. A vaníliás cukrot igazi vaníliával, a kávét eperturmixxal, a kakaóporos rétegeket pedig eperdarabokkal helyettesítettem, így született meg a Judyt féle Epermisu ;)Volt kolleganőm fűzött folyton azzal, hogy indítsak gasztroblogot. Egyszer azon is poénkodtunk (mondván én nem akarok saját blogot, mert túlnyomórészt nem önállóak az ötletek, hanem másét csinálom meg), hogy a blog címe lehetne - a Julia&Julia sztorit alapul véve - (Stahl)Judit&Judyt. Most, hogy az utóbbi időben - érdekes módon - minden ötletem egy Stahl Juditos recepthez vezet, kezdek komolyan elgondolkodni...

1 megjegyzés:

Adrienn írta...

Csak bíztatni tudlak a gasztroblogra, én imádnám! :) Elképesztő, miket tudsz kitalálni, bár Atti fejből készült receptjeit is egész nyugodtan publikálhatnád. Remélem, a tanulással is jól haladsz, közeledik az időpont, szorítok majd! :)