2011. május 19.

Nyúlik mint a rétestészta...

Ez 100%-ban igaz a tanulnivalóm mennyiségére... Hiába telnek napjaim tanulással: ahogy egyre jobban belemélyedek, egyre több plusz - tanulatlan - jogszabály kerül elő az ismeretlenből :( 
Pedig direkt úgy kezdtem neki ennek a három hétnek, hogy az év elején kigyűjtöttem a bizottság által előírtakat. Persze ezek a plusz jogszabályok nyilván kevésbé részletesen kellenek, de arra pont jók, hogy stresszeljenek :)

Ahogy tőlem már megszoktátok: ilyenkor irány a konyha :D 
Látható a blogomon, hogy az elmúlt napok tanulás-sütés váltakozásával telnek :)

Hogy bejegyzésem címét a konyha irányából is leleplezzem: tegnap réteseket sütöttem. 
Hagynak némi kívánnivalót maguk után, de szerencsére csak külsőségeket tekintve :) 
Annyi időm nem volt, hogy tésztát gyúrjak (és nem is biztos, hogy az nyugtatott volna...), így csak a töltelékeket kellett kikutyulni. Ezalatt előmelegedett a sütő; amíg a töltelék állt, megkentem a réteslapokat és tádá!!! : epres-túrós, illetve kapros-túrós rétesek illata töltötte be a lakást ;)

Gondoltam az epres receptek után most inkább a kaprosról töltök fel képet, már csak azért is, mert sajnos az epres a kevésbé dekoratív ... De mivel az íze közvélemény kutatásom eredménye alapján ISTENI, tutira lesz még alkalom arra, hogy lencsevégre kapjam ;)

Sajnos a kaprosról csak én tudok nyilatkozni, ugyanis a tesztelők (férjem és hugom) nem igazán rajongtak az ízvilágért és  a kóstolónak odakészített darabot is epresre cserélték ;) 

1 megjegyzés:

Moc írta...

Nekem nagy kedvencem a kapros-túrós lepény, biztosan imádtam volna a Te sütidet is! Tudtad,hogy vannak akik, nem sósan, hanem édesen ízesítik hozzá a túrót? (Izgis téma lehetne a majdani gasztro-blogodba, hogy milyen sok ételnek van meg a különböző tájegységeken a sós vagy édes "párjuk",ami ugyan nálam nem opció, mert mindig a sós felé hajlok, de mindig rá tudok csodálkozni...) Jó tanulást neked!