2011. július 25.

Lekvár-mánia 2.

Még mindig lekvárok, dzsemek... Bocsánat, ha uncsi, de nem bírok betelni velük.

Legutóbb meséltem, hogy aznapra vár a szeder, a málna és a nektarin. Nah, hát nem bírtam megállni, még aznap is beugrottam a Lehel téri csarnokba, mert nagyon izgatta a fantáziámat egy vegyes erdei gyümölcsös lekvár gondolata (pedig pl. teában a rangsor utolsó helyén áll ez az ízkombináció...).

Mivel volt  több időm, körbe tudtam nézni, így sikerült olcsóbb helyekről beszereznem a hozzávalókat. Landolt a szatyromban egy kis áfonya, újabb (ezúttal kisebb) adag málna és szeder, pár szem eper, és szerencsére még egy utolsó adag ribizli is. 

Útközben hazafelé még beugrottam egy kertészeti boltba, hátha ott találok kisebb térfogatú befőttes üveget. Sajnos csak 3,7 dl es volt, így még az Interspart is útba kellett ejtenem. Ott sem volt kisebb a készleten, úgyhogy elszontyolodtam :( 

Aztán eszembe jutott, hogy van még elfekvőben pár üvegecske, úgyhogy otthon nekiálltam az átcsoportosításnak :) A savanyú ubi másik dobozba, a padlizsánkrém egy zárható pohárba, a befőttes üvegben tárolt fűszer zacskóba, a maradék olajbogyó pedig a hasamba került :D 
Hmmm, megszállottság? :DD

Aztán neki is estem a főzöcskézésnek. A vegyes gyümivel kezdtem... Ha éreztetek már fincsi illatot!!! Tudom, legutóbb ugyanezt mondtam a sárgabarackra, de a málna, az eper, a szeder... együtt.... Nyammi!!

A vegyes gyümi után a sima szedret csináltam meg, majd annak egy részét rozmaringgal dobtam fel. Ezt követte a málna, majd a végén az egy napja álló nektarin. Utóbbiról még nincs képem, de szeretnék majd egy csoportképet róluk, csak ahhoz még várok a normálisabb fényviszonyokra...

Addig is egy kis erdei gyümölcs kavalkád:

Nincsenek megjegyzések: