2011. október 25.

Túrós-barackos spiráltorta

Ezt az alkotást mindenképp meg szerettem volna osztani. Hétvégén ugyanis ismét egy szülinapi meglepi volt, ismét egy Stahl Judit féle spiráltortával :) 

Mivel az eperszezon már jócskán elmúlt, valami újat kellett kitalálni. Ezúttal tesóm is segített az ötletelésben, aminek végeredményeként megszületett a barackos-túrós verzió. 
A tortát nem akartam majd' 200 km-en át utaztatni, ezért pénteken - kb. este 9-kor, miután végre hazaértem - csak a piskóta alapot sütöttem meg. A folytatás pedig másnap délelőttig várt, és a torta a végső formáját csak az átadás előtt pár órával nyerte el. 

Szerencsére nem csak az ötletelésben, hanem a bevásárlásban és a kivitelezésben is közreműködött hugom, úgyhogy mire megérkeztünk az alappal, már fel volt szeletelve a barack, és elő voltak készítve a további hozzávalók. A töltelékhez túrót, és a nyáron gyártott saját nektarinlekvárt használtam, cukorral, tojással vegyítve, a mázhoz pedig sajtkrémet víz helyett a barack levével hígítva. Ez adott neki egy kis - alig észrevehető - sárgás árnyalatot és egy kis barackos ízt is. 

A végeredmény jól sikerült: a fotózásra nem igazán volt időm, a torta pillanatok alatt elfogyott ;) (az elkészült képeken nyomon következő, hogy csökken a háttérben a mennyiség :D )


2 megjegyzés:

Kinga írta...

Azért Attit se hagyjuk ki a sorból, a töltelék kóstolgatásában és végső ízében nagy szerepet játszott.
Málnásban is tuti lenne ez a torta, mindjárt itt a március ;).

Vicuska írta...

Hogy ez milyen jól mutat!!!! és finom is lehetett! :)