2011. november 10.

Nosztalgiázás

Pár héttel ezelőtt gyönyörű hangulatképeket nézegethettem Reni blogján, amik rögtön felidézték bennem nyári EU körutunkat, ugyanis sok hasonló fotót találtam a bejegyzésben, mint amilyeneket én is készítettem, vagy legalábbis próbáltam készíteni nyaralásunkon. 

Most, hogy napjaim nagyrészt tanulással telnek, és szakácskönyvek helyett a jogszabályokat bújom, kis kikapcsolódásként elővettem a képeinket. Annyira hihetetlen, hogy az élményeket mindössze két-három hónapja éltük át... A dolgos hétköznapok bizony sokkal távolabbivá változtatták őket. Ráadásul a blog gasztrová tételével az akkor írt bejegyzések is törlésre kerültek, így aztán a polcokon található egy-két apróságon kívül semmi nem emlékeztet a kirándulásra.
Ezért úgy gondoltam, néhány képet visszatöltök ide, ezúttal kicsit más szempontból nézve őket. Kirándulásunk alatt ugyanis ismerkedtünk az adott országok látványosságaival, templomaival, közlekedésével, embereivel, de nem utolsósorban igyekeztünk a helyi finomságokat is tesztelni. Így aztán ittunk cseh söröket Prágában, ettünk kolbászkákat Berlinben, kóstoltuk a füves-sütit a holland fővárosban... De legnagyobb élményt számomra a holland kisvárosok sajtjai és az ott látott tehenes-szélmalmos-zöld füves tájak; a belga csokik; Párizs és a Burgundiai borvidék, valamint - milánói pizzázás és Sirmione fagylaltjai után - Trieszt tengerpartja jelentett.

Amszterdam:Monnikedam:
 
Alkmaar:Folyt.köv a belga, francia és olasz régióval...


3 megjegyzés:

Kati írta...

Ezekből aztán lehet töltekezni a dolgos szürke hétköznapokon!

Adrienn írta...

Pont ezt szerettem volna írni...:) Nagyon tetszik az Európa-túra ebből a szemszögből is ( sajnos a képek hatására újra éhes lettem, így az éjszaka közepén :D), várom a többi fotót!

tail írta...

Szia!
azt kell, hogy mondjam irigylem, hogy ilyen sok szép helyre eljutottál már.....középiskolás koromban, én is egy ilyen Európa-túráról álmodoztam...
talán most férjes asszonyként még lesz rá lehetöségem, hogy ha nem is mindenhova, de pár helyre elvitessem magam a férjecskémmel;)
azt tervezzük, hogy rövid 3 napos kiruccanást teszünk a Garda-tó déli részén, beugrunk esetleg Veronába és 1 nap Velence....
Ha minden igaz, akkor Sirmione az a Garda-tó déli részén van, ugye???
Nem tudnál mesélni róla nekem?
ha esetleg megszálltatok ott a környéken valahol....minden tipp érdekel!