2011. december 22.

Mézeskalácsos álmaim...


Ezer - najó csak kb 7-8... :) - éve vágyom rá, hogy karácsony előtt legyen egy szabad hétvégém, és időm, amit mézeskalács gyártásra szánhatok, de vagy az egyetemi vizsgaidőszak, vagy a dolgozós hétköznapok, az év végi hajtások, így különösen az "ezt még mindenképp idén kell intézni" hozzáállású ügyfelek rendre keresztül húzták vágyaimat...

Mostanáig... Idén ugyanis úgy alakult, hogy advent utolsó hétvégéjén jutott időm (pontosabban szakítottam...) rá, hogy álmomat beteljesítsem :) Így aztán - végre - hozzám is megérkezett a karácsonyi hangulat a tészta gyúrásával, aztán a sülés közben terjengő illatokkal, a dekorálás alatt pedig sikerült kicsit kikapcsolódnom a az ajándékok utáni hajrá közepette.

Nem egy 10 perces süteményről van szó, de szerintem mindenképp megéri időt szakítani rá és kiélni a kreativitást (közben pedig belakmározni a frissen sült finomságból ;))


A tésztához a receptet ( és a motívumokhoz ihletet) Mohakonyha oldalán találtam. Összesen fél kiló lisztből készítettem, felezve az adagot, és az egyiket kakaóporral barnítva. Ebből kb 4-5 tepsinyi adag lett, többségében csillagok, de akadt szarvas, süni, fenyőfa és hullócsillag is közötte.

A tészta szombat este készült, vasárnap délelőtt sült ki, délután lett díszítve, és hétfő éjszaka (értsd kb éjfélkor...) fotózva... Hosszadalmas, de tuti, hogy jövőre is szánok rá idő ;)

Ezekkel a képekkel pedig mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!

Jövőhéten, ha időm engedi, beszámolok a tegnapi macaron-akciómról, jövőre pedig ha minden jól alakul, akkor remélhetőleg véglegesedik a blog külseje, és bízom benne, hogy sikerül megvalósítani további főzöcskézős, sütögetős álmaimat ;)

3 megjegyzés:

Kati írta...

Szép álmok!
És finomak...

Moc írta...

Gyönyörűek!
Én ebből az egyből nem engedek évek óta: a karácsonyi mézeskalács nálam hagyomány! Ez volt már a 9. év, hogy készítettem karácsonykor... Volt olyan, hogy ezt ajándékoztam is. De azt hozzá kell tennem, ilyen szép díszítettek nálam nemigen akadnak. Én rusztikusabbra veszem a figurát, magvakkal, aszalt gyümölccsel díszítem őket "randomizált" módon. Ezek a fotókon csodásak!

Kovácsék írta...

Milyen szépek, nagyon ügyes vagy!
A mézeskalácsozás nálam is nagy "hagyomány", idén 3. éve, hogy nem marad ki az ünnepi készülődésből!
Ezek az ehető gyöngyök...nem semmik!