2012. január 15.

F-oto-skola

Ahogy azt korábban már írtam, szülinapomra (és a sikeres vizsgákra!) kaptam Attitól egy tükörreflexes gépet. Azóta sajnos nem volt igazán időm arra, hogy tanulmányozzam és teszteljem, így aztán a receptekhez készült fotók sok esetben csak a szerencsének és/vagy az utómunkálatnak köszönhetően sikerültek (vagy még úgy sem.. :)). Ezen mindenképp szerettem volna változtatni, nameg egyébként is szeretném megtanulni jól és tudatosan használni a gépet, úgyhogy az újévi fogadalmak szellemében időpontot egyeztettem egy kis tanulásra.


Tanárom Ottó volt, akit 2010 januárjában ismertem meg az esküvőnk kapcsán. Nem gondoltam volna, hogy bő két évvel a találka után együtt fogunk egy műteremben süteményeket fotózni :) 

Mindenesetre örülök, hogy így alakult :) A délelőtt jól telt: érdekes képek készültek, és közben sok hasznos infot kaptam, amit remélhetőleg nem felejtek el és hasznomra - nameg a blog hasznára - válik majd ;) 

Íme egy kis ízelítő, receptek pedig hamarosan!

A főszereplőink: répatorta és narancsos-csokis minimuffin

 


Retro :)

És egy műremek a végére, amin a répatorta bepofátlankodott a szódásszifon és a villa beszélgetésébe :)


Ennek következménye egyébként, hogy a villa rátámadt a répatorta barátaira... :P

4 megjegyzés:

Edina írta...

Iszonyat jók lettek a képek, sztem őstehetség vagy Judi! (A pici répákat is te csináltad? Ha igen, elárulhatnád nekem, hogyan kell ilyet alkotni :))

Judyt írta...

A dicséret azért részben Ottót illeti, mert bár igyekeztem olyan képeket válogatni, amit - emlékeim szerint én csináltam - az első és az utolsó kép az ő kezéből született ;)
Nem a marcipánokat készen vettem, de nem hiszem, hogy bonyolult lenne, csak szerintem nem biztos, hogy megéri bajlódni vele :)

Adrienn írta...

Le a kalappal a finomságok és a megörökítésük előtt, gyönyörűen fotozól (és Ottó is, de ez nem újdonság)! Hamarosan írok Neked, és majd szakmai tanácsot is szeretnék kérni fényképező ügyben. A bridge gép nálunk is kezd kevés lenni Hanna fotózásához, úgy néz ki, nem ússzuk meg a tükörreflexes beszérzést(nem is szeretném megúszni). :)

4Gyerek írta...

Szia!

Az általam rendezett játékon a Random.org segítségével neked Gerdi blogja jutott.
őt itt találod: http://gerdisuti.blogspot.com

Játék határideje Febr.20.

Sok sikert.