2012. január 21.

Kakukkfüves, fokhagymás csirkecombok



Szokásom az utóbbi időben, hogy találomra kikapok egy zacskó husit a fagyasztóból és átrakom a hűtőbe olvadásra, sokszor meg sem nézve, éppen mit rejt az összefagyott csomagolás (ezzel kényszerítem magam arra, hogy ne folyton csirkemell kerüljön a tányérra). Aztán eltelik egy nap, mire szépen felenged és agyalhatok, hogy mit csináljak belőle. Így fedeztem fel hétvégén ezeket a csirkecombokat.

Ezúttal nem kellett sokáig agyalnom, ugyanis nemrég szedtem elő néhány szakácskönyvemet és kinéztem pár receptet belőlük. A választás Stahl Judit falusiasan sült csirkecomb receptjére esett, minimális átvariálással.

Hozzávalók:
2 egész csirkecomb, 4-5 gerezd fokhagyma, 3-4 ek. olíva és 2-3 ek. napraforgó olaj, 1 dl fehérbor, 1-2 ek. kakukkfű, só, bors

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200 fokra. A csirkecombok bőrét kicsit meglazítom, sózom, borsozom, majd félreteszem kis időre. Közben a fokhagyma gerezdeket belenyomom egy kis tálkába, és öntök hozzá az olívaolajat ( annyit tegyünk hozzá, amitől sűrű, kenhető masszává válik, ez 1-2 ek.). Az így elkészült krémmel jól bedörzsölöm a combokat, majd a combok mindkét oldalát a felhevített napraforgóolajban pár perc alatt megpirítom. Ezután egy kis tálban elkeverem a kakukkfüvet a maradék olívaolajjal és kenőecsettel felviszem a combok külsejére. Végül beteszem őket egy kisebb tepsibe, és alájuk öntöm a fehérbort. Alufóliával fedve sülnek 20 percig, majd a fólia nélkül pirulnak tovább 10 percet.

1 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon gusztusos!