2012. január 12.

Mozzarellás, pesztós csirkesaláta



Anno az egyik pizzériából rendeltem találomra egy salátát. Nagy kedvencem lett, utána többször is bekerült a kosárba. Aztán amikor egyszer kedvem támadt rá, szomorúan kellett tudomásul vennem, hogy - az új étlapnak köszönhetően - a saláta megszűnt létezni :(
 
Így aztán arra kényszerültem, hogy emlékeim alapján megcsináljam magamnak. Nem is értem miért nem jutott ez eszembe hamarabb, hiszen amellett, hogy valószínűleg költségkímélőbb megoldás, hamarabb kész van, mintha a rendelésre várnék... 

Hogy mennyire hasonlít az eredetire, azt nem tudom, de szerintem ennek nincs is jelentősége ;)


Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
egy kisebb jégsaláta (vagy 250 g csomagolt, előkészített)
1 csomag minimozzarella
1 ek. pesto
4-5 ek. olívaolaj
só, bors

Elkészítés:

  • A csirkemellet vágjuk kb 2x2 cm-es darabokra, majd sózzuk, borsozzuk, hagyjuk kicsit állni egy tányéron. 
  • A salátát tépkedjük (ha előkészített, akkor öntsük) egy tál aljába.
  • Egy kis tálkában keverjük el a pestot az olívaolajjal, majd locsoljuk a salátára és forgassuk össze.
  • A csirkemell darabokat pirítsuk meg egy serpenyőben, majd ha kész a kisült zsiradékkal együtt öntsük a salátára.
  • Adjuk hozzá a mozzarella golyókat és kicsit forgassuk össze a hozzávalókat.

Az elkészítési idő kb. 10 perc, ezért azt javaslom, hogy frissen együk, mert szerintem úgy a legfinomabb ;)

2 megjegyzés:

Kati írta...

Jó ötlet. Már csináltam hasonlót, a mozzarella hiányzott belőle. Legközelebb kipróbálom.

Csöpi írta...

Úúúúúú, ez nagyon fininek tűnik, sőt sztem nem csak tűnik, hanem nagyon is az :D
Még több saláta receptet, amivel átvészelhető ez a sötét, hideg tél... :D