2012. január 9.

Vargányás harcsaszeletek

Újévi fogadalmaim egyike, hogy minden héten fogok legalább egyszer halat enni. A tervem az, hogy én is fogom elkészíteni, de nem vagyok benne biztos, hogy ez minden héten összejön (különösen a szakvizsgára tanulás közepette...).

Mindenesetre az első héten még sikerült tartani a fogadalmat és ez lett belőle:


Atti kollegája szokott gombát szedni, és pont a héten hozott belőle egy kisebb adag kóstolót. Ez pont elég is volt a menühöz, úgyhogy a szombat reggel a piacon indítottam, jól bevált halasaimnál. Elég nagy adagot sikerült vásárolni, úgyhogy maradt hal a következő főzöcskézéshez is ;)

A recept Stahl Judittól származik, én kettőnkre feleztem az adagot, és friss tárkony hiányában szárítottat használtam. A halat is vékony szeletekre vágtam, ezért tűnik el a képen az öntet alatt :) A végeredményben eléggé a gomba dominált, bár igaz, ami igaz elég intenzív íze van a vargányának. Követtem a tippet is, úgyhogy párolt fokhagymán futtatott orsótészta volt a köret. 

Nekem ízlett, sőt annak ellenére, hogy a gombát nem szereti, még Atti is evett belőle egy adagot ;)

2 megjegyzés:

Kati írta...

Hogy mire rá nem tudod venni a férjedet! megeszi a gombát?!

Judyt írta...

Az hagyján.. ő hozta, hogy majd próbáljuk ki ;)