2012. február 18.

Aszalt paradicsomos kenyér

Gyerekjáték. Pontosabban 4Gyerek-játék. Az alábbi kenyeret ugyanis ennek kapcsán készítettem el és még gyorsan közzéteszem, mielőtt kicsúszok a határidőből :)De hogy mi is ez pontosan....

Hasonlít kicsit gimis korszakom mikulás csomag készítő rendszeréhez... Lényege, hogy a jelentkezők közül - a szervező általi sorsolás eredményeként - mindenki kap egy másik jelentkezőt, és feladata, hogy az így megkapott blogon található receptek valamelyikét elkészítse. 

Az ötlet azért is tetszett meg, mert szerintem sok olyan gasztroblog van, ami bár  hasznos tartalommal bír és/vagy szép képeket rejt, mindezek ellenére elvész a rengetegben (csak remélem, hogy az én blogom is besorolható ebbe a kategóriába :D). A játék eredményeként akár ilyen blogokra is lehet bukkanni, legalább egyre, de akár többre is, hiszen a határidő után a játék alatt legyártott bejegyzésekből összefoglaló is készül.


Engem a sors a Gerdi süti bloghoz irányított, ahol már hetekkel ezelőtt elkezdtem böngészni a recepteket. Nem volt egyszerű, hiszen több mint 200 bejegyzést rejt az oldal... Be is kell vallanom, hogy nem volt időm mindent megnézni, illetve tudatosan igyekeztem magam távol tartani a süteményes receptektől ;) Sok gusztusos pogi és sós nasi recept mellett választásom végül egy aszalt paradicsomos kenyérre esett ( aki követi konyhai ténykedéseimet esélyesen nem lepődik meg ezen :)))

Azon túl, hogy fél adagot csináltam belőle, kis módosítást is eszközöltem: köménymag helyett bazsalikommal és oreganóval ízesítettem a tésztát, majd sima kenyérformában (fonogatás nélkül) sütöttem meg azt. A végeredmény - a lakást bejáró aszalt paradicsom illat mellett - a képen látható kenyér lett. Mivel jóformán egyedül voltam rá, viszonylag lassan fogyott (na nem azért, mert ne ízlett volna!! :) ), de még napok múlva is finom puha maradt.

És továbbra is ajánlom figyelmetekbe az én játékomat ;)

Nincsenek megjegyzések: