2012. február 5.

Pestós csirkemell

Ez a recept már régóta a vázlatok között vár a sorára, ha rajtam múlna ott is maradt volna, mert mostani szememmel egyáltalán nem tetszik a kép, amit anno készítettem hozzá.

Mivel azonban a pár héttel ezelőtti szavazás eredménye alapján úgy tűnt, többen vannak, akiket érdekel, gondoltam gyorsan túlesek a publikáláson és nem a kukába helyezem át a tervezetet, legfeljebb egy következő alkalommal megpróbálok jobb képeket összehozni ;)

Pestós csirkemell


A pestót nagyon szeretem, egyetlen bajom van vele: felbontás után elég gyorsan fel kell használni. Így aztán, ha egyszer megkívánom, akkor minden salátám, sok szendvicsem kelléke, de igyekszem új dolgokat is kipróbálni, hogy a fellángolás után ne unjak rá az ízre.
Mivel volt itthon pár darab szeletelt mozzarella is, gondoltam megpróbálom a mozzarellás-paradicsomos csirkét ezúttal mozzarellás-pestós csirkeként elkészíteni.

A módszer hasonlóan indul: a csirkemelleket sózva, borsozva forró olajon pirítom pár percig. Ezután besorakoztatom őket egy tepsibe, a tetejükre kanalazok egy-két teáskanállal a pestóból, majd rájuk helyezek egy-két szelet mozzarella sajtot. Ezután 200 fokra melegített sütőben sülnek 15-20 percig, míg a sajt szépen rápirul a tetejükre. 

2 megjegyzés:

Adrienn írta...

Én is imádom a pesto-t, ez pedig egy igazi mamabarát recept: gyors és egyszerű. Ki fogom próbálni! :)

Szofi írta...

Jajj,de guszta!és a kép is gyönyörű:)