2012. február 7.

Tonhalas ropogós


A "hetente (legalább) egyszer hal"  fogadalom jegyében a hét elején kikészítettem a hónapok óta szekrényünkben pihenő tonhalkonzervet. Aztán a rengeteg elfoglaltság mellett minden este félretoltam, már ha egyáltalán bejutottam a konyhába...

Ahogy telt a hét elkezdett az agyam riadózni: kellene már valamit kezdeni azzal a tonhallal! Aztán egyszer csak felrémlett előttem Strawberry egyik receptje, amit már akkor kinéztem magamnak, amikor ő közzétette. Azóta viszont nem jutottam odáig, hogy meg is csináljam. Most viszont duplán jól jött a recept, mert az árválkodó konzerv mellett egy megbontott túró is s.o.s. felhasználásra várt a hűtőben.

Alapanyagok hiányában és ízlésemhez igazítva kicsit variáltam az eredeti verzión, de a végeredmény így is finom lett, úgyhogy ezúton is köszönet érte.

A hozzávalók és a recept a fenti linken megtalálható. Én zsemle helyett magvas kenyeret használtam, a mártogatósba fele adag bort töltöttem. Köretnek én is pennét főztem (igaz egyik új kedvencemet, minipennét :)), de azt sajtok nélkül, csupán oreganós-bazsalikumos olívaolajban forgattam át.

A küldetés teljesítve ;) Remélem a héten végre sikerül a lazacos tervet is megvalósítani!

Nincsenek megjegyzések: