2012. április 1.

Almás-diós saláta

Gondoltam ideje már valami salátának a sok macaron után :) Igaz, ez a sali inkább ősziesnek mondható, de mivel hozzávalói ilyenkor sem elérhetetlenek, miért is ne? Egyébként én is úgy szántam rá magam, hogy pár napja szépséges almákra bukkantam a piacon, úgyhogy gyorsan be is szereztem a többi hozzávalót. Azért szeretem ezt a salátát, mert benne lévő sok ropogtatni való miatt jó helyettesítő, amikor filmnézés közben nasizni támad kedvem. A történethez még annyi hozzátartozik, hogy a recept Reni egyik, Lakáskultúrában megjelent salátáján alapul.


Hozzávalók 2 adagra:

  • 1 piros alma (nálam Idared)
  • 1 kisebb fej jégsaláta
  • 1-2 zellerszár (angol zeller)
  • 1-2 ek. balzsamecet
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • 1 nagyobb marék - kb. 50 g - dió

Elkészítés:
A salátát kisebb darabokra tépkedjük, a zellerszárat feldaraboljuk, majd összeforgatjuk őket a balzsamecettel és az olívaolajjal. Közben a diót kicsit megpirítjuk (a képen látható eredetileg is ilyen sötét volt, nem kell ennyire megpörkölni ;)), és ha kész ráöntjük a zöldségekre. Végül az almából kisebb szeleteket vágunk és azokat is a salátához adjuk.


Jah, és el is felejtettem, hogy most már elérhető vagyok az új gasztroblog gyűjtőoldalon, a Gasztroblogokon is.
Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

2 megjegyzés:

Kinga írta...

Nyami ez nagyon fini, végre megvan a recept :D

Kriszta írta...

Szia! Egy húsvéti játékra hívtalak, nézz majd be hozzám!