2012. augusztus 5.

53 Volt, avagy torta villanyszerelőnek ;)

Napok óta írkálom a beszámolót a főzősulikról, megszerkesztgettem a képet a nektarinos sütiről, akarok írni a tegnapi slambuc készítésről is, de valahogy a tortás beszámolókhoz mindig jobban van ihlet :) Úgyhogy ismét tortás beszámoló, bocsi... :P

Ezúttal apukám volt az ünnepelt. Amikor elkezdtem agyalni a tortáról, két dolog jutott eszembe: a horgászás mint apa hobbija és a csoki mint egyik kedvence. Adott volt hát, hogy valami csokis töltelékes tortát öntök halas külsőbe. A tölteléken nem is gondolkodtam, a londoni tortánál már bevált Csokipari Csenge-féle csupacsoki piskótát és csokikrémet használtam ismét. A külső tekintetében viszont drasztikusan megváltozott az elképzelésem, mert egyik nap elém került egy villanyszerelős torta. Mivel ez apa mestersége, rögtön rákattantam, és azzal a lendülettel dobtam félre a halas ötleteket. Nem is bántam meg, mert ismét olyan torta született, amivel - szinte - maradéktalanul elégedett vagyok :)

Nem volt egyszerű a feladat, mert majd 200 kmt kellett volna utaztatni a tortát ebben a rekkenő hőségben, ezért darabjaira szedve került be a kocsiba: piskóta lapokban, a krém dobozban, a pénteken elkészített díszítőelemek gondosan csomagolva, bevonáshoz való fondant beszínezve, a jól bevált nyújtófa... szóval kb. a fél konyha :D És ezek a darabok váltak tortává tegnap, már jóval közelebb a végső helyszínhez ;)


Én nem tudom, hogy lehet egyedül és a videókon látható lazasággal bevonni egy tortát fondanttal, én minden egyes alkalommal vért izzadok mire sikerül... Arról nem is beszélve, hogy egyedül sosem sikerül :S Nem akartam a sok fehér dekorációs elem alá fehér bevonatot, a színezett paszta viszont még kevésbé volt húzgálható :( Közben a meleg is ellenem dolgozott... Végül bedobtam a fagyasztóba pár percre, aztán hugi segítségével sikerült kivitelezni a műveletet és rákerülhettek a dekorcuccok is.

Az alapötletül szolgáló tortán egy 'Volt' tábla jelezte az ünnepelt korát, én viszont inkább "kábelből" kanyarítottam ki a számokat: 


A kábel aztán végigvezetett a torta alján is (így kicsit rejtette az apróbb hibákat :P), majd bontottan végződött:


Ezután pakolásztuk fel a többi elemet. Ez nem volt könnyű, elég sokáig sakkoztunk, mire minden a helyére került  :)


És íme a végeredmény:Sok sok boldog szülinapot ezúton is, Apa!

6 megjegyzés:

Kati írta...

Szójátéknak sem rossz: 53 Volt.... (54 lesz). Gratulálok!

Kriszta írta...

Eszméletlenül jó ötleteid vannak. Nagyon tetszik ez a tortád is.

Misi írta...

nagyon nagyon köszönöm a tortát a szépsége mellett mindenkit biztosíthatok, hogy hihetelenül finom is volt!!:)

Linyah írta...

Jaj, ez nagyon jó!
Különösen ötletes a vezeték-felirat! :)

Moc írta...

Nagyon ötletes, egyedi és szívhez szóló ajándék, apukád biztosan roppant boldog és büszke volt...sok boldogságot kívánok így utólag is neki!
Már akartam korábban is kérdezni, hogy a díszítőelemeket miből szoktad készíteni? (Marcipán?)

Judyt írta...

Köszönöm a dicsérő szavakat, örülök, hogy nektek i s tetszik :)

Moc, én arra is fondantot használok, de ilyen melegben elég körülményes volt, mert csak egy puhább fajta volt otthon, ami szinte folyt szét a kezem között... Ezért elég sok porcukorral tudtam csak formázni. A sárga tábla készült csak marcipánból,mert nem volt kedvem olyat is színezni. Egyébként díszekre marcipánt szoktak javasolni, csak abban szerintem költségesebb megcsinálni (bár ez nyilván méretfüggő). Én korábban csináltam egy nappal, és direkt hagytam kiszáradni,mert úgy már könnyebben lehetett mozgatni, pakolászni.