2014. december 20.

Narancsos muffin

Talán nem meglepő az előző bejegyzés után, hogy narancs lázban égtem - és égek még most is - az elmúlt hetekben. Mikulás bulira voltunk hivatalosak, ahova bevállaltam valami édesség sütését. Mindenképp "karácsonyos" finomságot akartam vinni, valamit, ami ilyenkor jellemző (huh amúgy nagyon kellenek ezek az ünnepi dolgok, mert a mai tavaszias időjárás nem épp a decembert idézi bennem :S), de nem mézeskalács (azt ugyanis a házigazda sütött ;)) Előtte nap épp az Ázsia Bt-ben volt dolgom, ahol tök jól ki van találva, hogy a muffinpapírok mellett nő a sor a pénztárhoz...Mindig rám akaszkodik egy-két csomag, most éppen egy karácsonyos/mikulásos, úgyhogy már csak az maradt kérdés, hogy milyen íze legyen a buli-muffinoknak. Ahogy a cím is jelzi: narancsos lett!! :)




Hozzávalók:

15 dkg zabliszt (helyettesíthető fehérliszttel)
5 dkg zabpehely (lehetőleg aprószemű, szintén helyettesíthető liszttel)
5 dkg teljes kiőrlésű liszt (ezis :) szóval mehet bele ezek helyett 25 dkg fehérliszt)
1 csomag sütőpor
200 ml joghurt
2 tojás
1 narancs leve és héja
7,5 dkg cukor (nálam xilit volt)
75 ml olaj
1 nagy marék (kb 10 g) kandírozott narancshéj (elhagyható)

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 175 fokra, egy muffintepsit béleljünk ki papírokkal (vagy vajazzuk, lisztezzük a mélyedéseket).

Egy tálban keverjük össze a liszteket, a zabpelyhet és a sütőport.

Üssük fel a tojásokat és tegyük egy másik tálba. A narancs héját reszeljük bele, majd a levét is facsarjuk ki és adjuk hozzá. Mint ahogy a joghurtot, a cukrot, az olajat és a kandírozott narancshéjat. 

Egyesítsük a két tál tartalmát, majd ha már egyneművé vált a massza kanalazzuk a muffintepsi mélyedéseibe.

Kb 20-25 percig süssük, majd a sütőből kivéve 5-10 percig pihentessük a kész süteményt.

Tipp: Volt már narancsos csokis muffin a blogon ;) Ezt a receptet pedig csokis narancsossá varázsolhatjuk a receptet, a egy tábla étcsokit apró kockákra törve a tésztához adunk :P





Nincsenek megjegyzések: